Здравейте, искам да попитам. Наскоро ходих на технически преглед и не можах да спра машината на задните гуми. Съответно ми казаха, че спирачките ми имат някакъв проблем, а и ръчната не ми работи, но това е друг въпрос. Смених задните спирачни маркучи, раздвижиха ми апаратите, че оттам се очакваше да е проблема с ръчната, но спирачките така и не ги чувствам по-добре. Миналата година смених спирачни дискове плюс накладките с Феродо такива и не вярвах за 1 година проблема да идва от тях. Колата си се кара нормално. Въпроса ми е от какво може да идва този проблем, предните си работят, че иначе нямаше да бъде никак хубаво.
Известие
Collapse
No announcement yet.
Въпрос относно спирачки
Collapse
X
-
Мойта 146 спира много яко, а тия на прегледа казаха, че задно дясно не е както трябва.... иначе спира като муле.....сега ще сменям накладки и отпред и отзад, просто имат по 2 мм.
имам едно питане за дискове "OMC", някой да е слагал.....италиански са.Last edited by toto99; d.m.y г., 14:34.Alfa Romeo 146 1.6 t.s.
-
здравей колега провери в сервиз дали механизмите за самонатягане на ръчната работят,намират се от вътрешната страна на апарата,има пружина на тях....при опъване на ръчната ,пружината се напраяга а при отпускане трябва да върне механизма ДО КРАЙ...ако остава хлабина,която връщаш механично,се сменя пружината....по лесния вариант е да натегнеш жилото на ръчната,става лесно с ключе 13,мястото е под лоста на ръчната...дърпаш до край и ще видиш от къде!
Comment
-
Каза ми майстора, който ги гледа, че трябвало да се поизтъркат по-добре накладките и тогава да се натегне както трябва ръчната. Мен повече ме притесняват задните спирачки, ръчната ще я покарам скоро колата, че трябва да ходя до едно място и след това като се върна ще говоря с него да си я нагласи както трябва. Мерси за информацията за пружината, ще видя ако не почне да захваща както трябва, ще се доуточним с него и за тая пружина. Тук в града разчитам на познати, които знам, че се занимават по-сериозно с колите. Иначе качествен сервиз няма, но ако се наложи ще видя нещо в Перник, че е по-наблизоNissan Xtrail T30 2003, 2.5 - 165hp
Ex - Alfa Romeo 164 2.0 T.S. '91
Comment
-
Да не отварям нова тема, а и мисля, че пиша където трябва, някой да има идея дали лесно се сменя жилото на ръчната, че дясното колело изобщо не задържа (лявото е О.К.) и пак по темата и само за инфо. смених вс. дискове и накладки + раздвижване на апаратите и подмяна на всички гумени неща по тях (тип тампони, маншони, пръстенчета и т.н.т.) на цена от 400 лв (работата си е от мен)., като не съм взимал най-скъпите такива, но не и най-евтините ..... и ми бяха нужни около 300-350 км. в градски условия за да почне да спира като хората.Last edited by Чавдар; d.m.y г., 10:56.Alfa Romeo 164 2.0 TS Super
sigpic
Comment
-
Централната конзола може само да се повдигне в задната част, не е нужно да се вади цялата. Изваждането и е свързано с демонтаж на гадните мокетени кори от двете и страни...1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
-
спират се Дидо,спират та чак гумите задимяват,аз през септември смених жилото и накладките после имах много слаба ръчна,минах около 5000км. понеже пътувах до чужбина и тук си натегнах жилото на ръчната и сега се пързаляме по завоите ама хваща още на първия зъб...кове...
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko1213 Покажи съобщениеспират се Дидо,спират та чак гумите задимяват,аз през септември смених жилото и накладките после имах много слаба ръчна,минах около 5000км. понеже пътувах до чужбина и тук си натегнах жилото на ръчната и сега се пързаляме по завоите ама хваща още на първия зъб...кове...Alfa Romeo 164 2.0 TS Super
sigpic
Comment
-
Последно на валяците отзад на крачна и ръчна имах абсолютно еднакво усилие, което не беше обаче достатъчно, за да спрат. По чуждите форуми доста се оплакват от това на Алфа 164 (там съответно и прегледите са по-строги).
По принцип ръчната трябва да има поне 4 зъба ход. Иначе не се осигурява работата на саморегулиращите механизми.
Comment
-
Нямам идея колко точно трябва да е усилието на задните колела, но на прегледа ми казаха, че всичко със спирачките е О.К. (с изключение на ръчната), но не спря барабанитеза разлика от Croma-та където винаги съм имал проблеми със задните спирачки, които са същите като тези на Alfa-та
, а въпросния саморегулиращ механизъм, какво точно прави и трябва ли да ме плаши при смяната на жилото.
Alfa Romeo 164 2.0 TS Super
sigpic
Comment
-
Първоначално публикувано от kiko1213 Покажи съобщениеспират се Дидо,спират та чак гумите задимяват,аз през септември смених жилото и накладките после имах много слаба ръчна,минах около 5000км. понеже пътувах до чужбина и тук си натегнах жилото на ръчната и сега се пързаляме по завоите ама хваща още на първия зъб...кове...1996 164 Super T.S | 2003 166 20V Sportronic Distinctive + Haes & Webasto | 02/2006 159 SW JTDм 150 CAVALLI HIGH DPFon
Comment
Comment